Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

29 Mayıs 2013 Çarşamba

ZEYTiNYAGLI PIRASA



Malzemeler

500 gr pirasa
1 havuc
1 sogan
1 yemek kasigi pirinc
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
1 limon suyu
Zeytinyag
Tuz, dereotu

Yapilisi

Pirasalari yikayip istediginiz sekilde dograyin…
Havuclari soyun onlari da dograyin…
Yemeklik dogranan sogani tencereye alin ve biraz kavurun….
Ben sogani kavurmak icin az tereyag ekliyorum…
Zeytinyagi da yemek pistikten hafif ilik olunca gezdiriyorum üzerine…
Bu sekilde zeytinyaginin vitamin kaybetmesine engel oluyorum…
Salcalari da ekledikten sonra havuclari ekleyin…
En son pirasalari ekledikten sonra 10 dakika kadar kavurun..
Pirinc, tuz, dereotu, limon suyu ve 2 bardak sicak suyu da ekleyerek pismeye birakin…

Yaklasik 30 dk icinde pisiyor…
Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. OĞLUŞUM VE KOCİŞİM SEVMEZ AMA BEN SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK HATCEM BENİM CANIM NASIL PIRASA İSTEDİ..ŞUAN YUDUMLADIĞIMIN ÇAYIN YANINA AY ŞİMDİ PIRASALI BÖREK OLSAYDI KEŞKE ::)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de de oglum sevmez ama biz esimle bayiliriz eksi eksi...Bak pirasali börek te iyi gider degil mi cayin yanina, sagolasin canim....

      Sil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....