Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

24 Şubat 2012 Cuma

FINDIKLI SALYANGOZ

Malzemeler

150 gr eritilmis tereyag
1 paket maya
1 yumurta
1,5 bardak süt
4 bardak un

Findikli ic Malzemesi

3 yumurta
5 yemek kasigi seker
Yarim bardak cekilmis findik

Glazür Malzemesi

4 corba kasigi pudra sekeri
1 corba kasigi limon suyu

Yapilisi


Un, ilik süt, maya, yumurta ve tereyagini ekleyerek yumusak bir hamur olacak sekilde yogurun ve mayalanmaya birakin….
Mayalanan hamuru yarim cm kalinliginda dikdörtgen seklinde acin…
3 yumurtayi cirpin, yarim cay bardagi kadar ayirin…
Geri kalan yumurtaya sekeri ekleyin kabarana kadar cirpin, cirptikca rengi acilacaktir…
Findigi da bu karisima ekleyin…
Hamurdan yaklasik 2 parmak genisliginde seritler kesin…




iclerine findikli karisimdan sürün yanlardan kapatin ve salyangoz gibi kivirin…







Üzerlerine önceden ayrilan yumurtadan sürün…
Önceden isitilmis 175° firinda kizarana kadar, yaklasik 30 – 40 dk pisirin…
Daha sonra sogumaya birakin…
Limon suyunu ve pudra sekerini karistirin…
Sogumus salyangozlarin üzerine bu karisimi sürün…
Afiyet olsun…

4 yorum:

  1. bu ne güzellik insan bilgisayardaki görüntünün önünden ayrılamıyor kiiiiiiiii tek kelimeyle muhteşem! aha başkada bişi demiyorum tabağımı doldurup gidiyom ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  2. :))) Hacerim sana zaten hep bir tabak dolusu ayiriyorum sekerim...Afiyet olsun yarasin....Sagoalsin tatlim bu arada....

    YanıtlaSil
  3. bu cidden çok nefis, çok çekici ve bir o kadar da tehlikeli görünüyor (kilo babından yani) :)) ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Hic sorma, kilo acisindan cok tehlikeli gercekten...:))) Sagolasin canim...

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....