Malzemeler
1 lahana
1 su bardagi zeytinyag
3 su bardagi pirinc
1 su bardagi su
3 domates
4 sogan
1 lomin suyu
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Maydanoz, Nane, Karabiber
Yapilisi
Lahananin yapraklarini kaynar tuzlu suda haslayin…
Yemeklik dogranmis sogani zeytinyagda kavurun, pirinci ekleyin kavurmaya devam edin…
Rendelediginiz domatesleri karisima ilave edin….
Su, seker ve baharatlarini da ekleyin, kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin…
Kapagini kapatin 10 dk kadar demlendirin…
Limon suyunu maydanozunu da ilave edin…
Lahananin damarli sert olan yerlerini temizleyin…
ic harc ile yapraklari sarin….
Tencerenin altina lahana yapraklarini serin, üzerine sardiginiz lahanalari dizin…
En üste de lahana yapraklari ile örtün…
Bir su bardagi su ilave ederek kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin…
Afiyet olsun…
canım ellerine sağlık lahana sarman nefis görünüyor.. Tekrar ellerine emeğine sağlık hatcem..Hep bizimle kal :-*
YanıtlaSilHacerim sagolasin tatlim...Sen de bizimle kal, hep beraber birbirimizle ömür boyu kalalim güzel yürekli arkadasim....
YanıtlaSilcanım hamaratlı arkadaşım benim en sevdiğim tatlardan birini daha yapmışsın bir de ben yapabilsem :( hiç beceremiyorum lahana sarmayı yumuşasa iş tamamda :) herhalde şekilsiz olduğu için saramıyorum
YanıtlaSilSagolasin Vildanim canim benim....Aslinda dedigin gibi yumusak oldugu icin zor oluyor, yaprak gibi rahat sarilmiyor....Ama cok güzel olacak diye ugrasma, sonucta lahana sarmasi kaba olur....;)
YanıtlaSilbloguna her uğradığımda yüzümde her zaman bir gülümseme oluyor galiba mutlu oluyorum..ben seni seviyorum :) ve kocaman öpüp kaçıyorum
YanıtlaSilHacerim canim benim, sevgimiz tipki kalplerimiz gibi bir....Canim arkadasim bende seni cok seviyorum, iyi ki varsin.....Bende seni kocaman öpüyorum....
YanıtlaSil