Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

27 Eylül 2010 Pazartesi

ZEYTiNYAGLI YAPRAK SARMA



Malzemeler...

2 sogan
1 cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi dolmalık fıstık ( arzuya göre )
2 su bardagi pirinc
1 yemek kasigi kuru nane
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi tarcin ( arzuya göre )
2 kesme seker
1 yemek kasigi kus üzümü ( arzuya göre )
yarim limonun suyu
maydanoz
1 tatli kasigi tuz
1 cay bardagi kaynamis su
yarim kg asma yapragi
yarim cay bardagi zeytinyagi üzerine
2 su bardagi kaynamis su


Yapilisi....   

Sogani yemeklik dograyin...
1 cay bardagi zeytinyaginda fistiklar ile beraber sogani pembelesene kadar kavurun.....
Pirinci yikayip soganlara ekleyin....
2 dakika daha kavurun....
Sirasiyla tencereye nane, karabiber, tarcin, seker, kus üzümü, yarim limonun suyu, maydanoz ekleyip karistirin....
Üzerine tuzu ve 1 cay bardagi kaynamis suyu ilave edin....
Kisik ateste pirincler suyunu cekene kadar demlendirin....
Suyu cekince tencerenin altini kapatip sogutun....
Yapraklarin ortasina icten koyun ve sarin....
Pisireceginiz tencerenin dibine bir sira yaprak serin (böylece dibi tutmaz)....
Üzerlerine sarmalari dizin....
En sonunda üzerlerine bir sira daha yaprak kapatip yarim cay bardagi zeytinyagi gezdirin... (eksi olsun isterseniz yarim limon suyu da ekleyebilirsiniz)
Yapraklarin üzerine bir tabak kapatin ve 2 su bardagi kaynamis su ekleyin....
Tencereyi atese koyun....
Su kaynamaya baslayinca altini kisip 30 dakika pisirin....
Afiyet olsun....

2 yorum:

  1. :D kalem gibi sarma uffffffff bayılırım sarmaya dayanamıyommmmmmmm ağzımın suyu klavyeye ulaşmak üzere ellerine sağlık muhteşem ötesi..

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....