24 Eylül 2010 Cuma
ZEYTiNYAGLI PATLICAN
Malzemeler..
4 patlican
2 patates
2 havuc
1 sogan
3 domates
2 yemek kasigi zeytinyagi
tuz
Yapilisi….
Patlicanlari alacali soyup uzun seritler halinde kesin ve tuzlu suda 2 saat bekletin….
Diger taraftan bir tencereye zeytinyagi koyup soganlari kavurun….
Kabuklarini soyup küp seklinde dogranmis domatesleride tencereye ilave edin….
Havuc ve patatesleri de serit halinde kesin...
Patlicanlari tuzlu sudan cikarip yikayin, tencereye havuclarla beraber ekleyip biraz kavurun…
Sicak su koyup orta isida yaklasik 30 dk yemegi pisirin…
En son tuzunu da ilave edin, afiyet olsun….
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
patlıcanın herseyini severim zeytinyağlısıda süper görünüyor..ellerine sağlık..
YanıtlaSilTesekkür ediyorum Hacer cim...
YanıtlaSil