Malzemeler
1 domates
1 sogan
1 yemek kasigi biber salcasi
Yarim cay bardagi bulgur
Zeytinyag
Nane, maydanoz, dereotu
Tuz
Sarimsakli yogurt
Tencereye yemeklik dogranmis sogan ve domatesi, kabagi salcayi ekleyin karistirin…
Üzerine bulguru ekleyin ve üzerini biraz gececek kadar sicak su ekleyin…
Kabaklar pisene kadar orta ateste birakin…
En son ocaktan aldiktan sonra zeytinyagini ve tuzunu ekleyip karistirin…
Tabaga alin üzerine sarimsakli yogurt dükün…
Dilerseniz üzerine taze maydanoz nane dereotu ekleyebilirsiniz…
Afiyet olsun…
Ellerine sağlık canım, bulgurlu hiç denemedim sade yapıyorum genelde birde ilave olarak yeşil biber doğruyorum, dereotu da çok yakışıyor ama değil mi?
YanıtlaSilTesekkür ediyorum canim....Bulgurlu daha güzel oluyor sanki...Yesil biber de güzel olur bak deneyeyim...Dereotunu ben zaten sade yemeyi de cok severim, gercekten bu yemege de yakisiyor...
Sil