Malzemeler
1 kg kirmizi frenk üzümü
500 gr. seker
Yapilisi
Meyveleri yikayin ve saplarini temizleyin…
Bir tencereye alin, üzerine sekeri ekleyin….
3 – 4 saat bu sekilde bekletin…
Sonra tencereyi ocaga alin, koyulasincaya kadar pisirin…
Pistikten sonra sogumaya birakin…
Afiyet olsun….
ellerine sağlık hatcem..Harika görünüyor ben hiç frenk üzümü reçeli yemedim :( tadınıda merak ettim :( bende istiyoruuuuum..
YanıtlaSilSagolasin Hacerim...Cok güzel oluyor canim hafif mayhos bir tadi var... bBiraz zahmetli, saplarini tek tek ayiklamasi falan ama degiyor....Sen gel ben sana her yaz yaparim canim....
Sililk defa gordum bu receli genelde cogunu bilirim ama bir sey daha ogrendim sayenizde sagolasin. ellerinize saglik
YanıtlaSilCok az yapiliyor galiba Türkiye de bu recel...Ne demek esas ben tesekkür ediyorum...Sevgilerimle....
SilBENDE BİR RÇEL DELİSİ OLARAK HER SENE FARKLI MEYVELERDEN REÇEL YAPMAYA ÇALIŞIYORUM AMA BU KIRMIZI FRENK ÜZÜMÜNÜ YENİ DUYDUM VE EKŞİ Mİ TATLI ONU ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM VE ŞEKER MİKTARİ BANA AZ GELDİ..BENDE GENELLİKLE EKŞİ MEYVELER DIŞINDA 1 KİLO MEYVEYE BİR KİLO ŞEKER KOYARIM..O YÜZDEN MERAK ETTİM ÜZÜMÜN TADI EKŞİMİ DİYE..ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS BİR GÖRÜNTÜ..
YanıtlaSilCok tesekkür ediyorum yorumunuz icin...Tazesi eksi bir meyve, o yüzden limona falan hic gerek kalmiyor pisirirken...Seker orani da az gelmiyor, hafif mayhos bir tada sahip oluyor...Nasil desem, visne receline benziyor tat olarak....Meyveyi bulursaniz tavsiye ederim...
YanıtlaSilBayıldım,çok güzel olmuş..Ama frenk üzümünü nereden bulacağız..bizim buralarda hiç görmedim..Blogunuzu çok beğendim..Çok hoş tarifler var..tanışmaya bende beklerim..Sizinkine üye olmak istedim ama bulamadım..sevgiler.nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilCok tesekkür ediyorum, tanistigimiza memnun oldum bende gelecegim hemen...Sagda misafirlerim yazisinin altinda bu siteye üye olun bölümünü tiklarsaniz beni takip edebilirsiniz...Ben Almanya da yasiyorum, Türkiye de daha az bulunuyor galiba...Blogumu begenmenize cok sevindim, tekrar beklerim sevgilerimle....
Sil