Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

12 Mart 2012 Pazartesi

ELMALI KURABiYE

Malzemeler

125 gr tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış )
2,5 yemek kaşığı toz şeker 
Yarım su bardağı nişasta
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
2 su bardağı un

iç  Malzemeleri


2 büyük elma
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz 

Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeleyin... 
2 yemek kaşığı tozşeker ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin... 
Sonra ceviz ve tarçını ekleyin karıştırın soğumaya bırakın...   
Hamuru için büyük bir kaba tereyağ, yumurta, nişasta, şeker, kabartma tozu, vanilya ekleyin... 
2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın... 
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun... 
Sonra küçük parçalar alarak ne ince ne kalın olmayacak şekilde merdane ile açın... 
Elmalı harcı arasına koyun ve istediğiniz gibi şekillendirin... 
Yağlı kağıt serili tepsiye hepsini dizin... 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar 20 - 25 dk civarı pişirin... 

Afiyet olsun... 

4 yorum:

  1. Elmalı kurabiyeyi seviyorum hele bide hatcemin elinden çıkarsa yedikçe insanın yiyesi gelir kaloriler hiç düşünülmez :) o hamarat,marifetli ellerine sağlık canımmmmmmm öptüm

    YanıtlaSil
  2. çok sevdiğim bir lezzet. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Hacerim tesekkür ettim tatlim....Bende seni kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....