Malzemeler
Yarim su bardagi nohut
Yarim su bardagi kuru fasülye
1,5 su bardagi asurelik bugday
2 su bardagi seker
Yarim su bardagi kuru üzüm
1 su bardagi yer fistigi
12 kuru kayisi
8 kuru incir
1 elma
1 portakal
1 su bardagi ceviz
5 karanfil
1 cubuk tarcin
1 nar
Yapilisi
Nohut, kuru fasülye ve bugdayi aksamdan ayri kaplarda islatin….
Ertesi gün suyunu süzün, düdüklü tencerede kuru fasülye ve nohutu yaklasik 30 dk haslayin…
Ayri bir tencerede bugdayi yumusayincaya kadar haslayin…
Üzüm, kayisi ve inciri kücük kücük dograyin…
Bir tencerede yaklasik 15 dk kadar haslayin….
Büyük bir tencereye nohut fasülye bugday kayisi üzüm ve incirleri alin…
Üzerlerini gececek kadar kaynamis su ekleyin, orta ateste pisirin….
Kaynamaya baslayinca sekerini ilave edin ve 15 dk daha kaynatin….
Sonra altini kapatin, minik dogranmis elma, portakal, ceviz ve yer fistigini ekleyin ve karistirin…
Asureyi sicakken tabaklara dökün, üzerini ceviz ve nar taneleriyle süsleyin sogumaya birakin….
Afiyet olsun…
Aşuren harika olmuş.Nasıl olsa çok yapmışsındır.Bir kasecik aldım. Nefisss. Ellerine sağlık. Allah kabul etsin inşallah.Sevgiler
YanıtlaSilnot: cadun :-*
Allah kabul etsin, ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHacerim canim benim, sagolasin...istedigin kadar al cok yapmistim...Amin canim, öpüyorum seni...
YanıtlaSilSagolasin Neslim, amin canim....
YanıtlaSil