Malzemeler
1 yumurta
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi seker
Bir tutam tuz
2,5 su bardagi un
Ceviz ici
1 yemek kasigi tereyag
Nisasta
Serbeti icin
3 su bardagi su
3 su bardagi seker
Yarim limon suyu
Yapilisi
Serbeti kaynatip sogumaya birakin…
Hamuru yogurun bir kenarda 20 dk kadar dinlendirin….
Daha sonra 6 ya bölün, her bezeyi pasta tabagi büyüklügünde acin…
Aralarina 1 tatli kasigi nisasta serperek üstüste koyun….
Hepsini birden büyütebildiginiz kadar büyütün….
Büyük bir yufka halini aldiktan sonra, sıkıca sarin….
Büyük bir rulo olacak, onu da 1 cm araliklarla kesin…..
Kestiginiz her dilimi boyuna merdaneyle acarak uzatin…
icine ceviz ekleyin ve kapatin….
Yaglanmis tepsiye hepsini dizin, üzerlerine erittiginiz tereyagini dökün….
Önceden isitilmis 180° firinda kizarana kadar pisirin…
Firindan ciktigi gibi sicak tatliya soguk serbeti dökün…
Afiyet olsun…
hatcemmmmm ne hamaratlık :) hayranlıkla izliyorum seniiiiiiii
YanıtlaSilmidye tatlısını çok güzel anlatmışsın ve nefis gözüküyor..
Ellerine sağlık canım..tabağımı uzattım :))
Canim sagolasin...Tabagin her zaman hazir, hic lafi bile olmaz aliver ye gitsin...:))))
YanıtlaSil