Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

27 Temmuz 2011 Çarşamba

TARCINLI CÖREK

Malzemeler

500 gr un
1 paket kuru maya
1,5 cay bardagi seker
Bir fiske tuz
1 cay bardagi ilik süt
1 yemek kasigi süt
2 yumurta birinin sarisi kullanilacak
5  yemek kasigi siviyag
1 catli kasigi tarcin
100 gr tereyag
Pudra şekeri

Yapilisi

Un, maya, yarim cay bardagi seker ve tuzu bir kaba alin...
1 yumurta, 1 cay bardagi ilik sütü ve siviyagi da ekleyerek yumusak bir hamu elde edin.....
Üzerini örtün 40 dk mayalanmasi icin bekleyin...
Hamuru dikdörtgen seklinde acin, üzerine 1 cay bardagi seker, tarcin, ceviz ve oda sicakliginda erimis tereyagi karistirarark sürün...
Rulo yapin, ücgen seklinde yada dilediginiz gibi kesin....
Yaglanmis firin tepsisine dizin, 15 dk da tepside mayalandirin...
1 yumurta sarisini 1 yemek kasigi süt ile karistirin, ve cöreklerin üzerine sürün...
Önceden isitilmis 180° firinda 25 dk. üzeri kizarana kadar pisirin...
Soguduktan sonra dilerseniz pudra sekeri serperek servis yapin...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....