Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

3 Kasım 2010 Çarşamba

CERKEZ GÖZLEMESi

Malzemeler

3 su bardagi un
2 cay kasigi tuz
1,5 su bardagi su
1 - 2 cay kasigi toz kirmizi biber
istege bagli karabiber de katilabilir
2 orta boy haslanmis patates
50 gr tereyag


Yapilisi

Un, biber ve tuzu bir kaba koyun, suyu azar azar ilave ederek yogurmaya baslayin....
Kulak memesi yumusakliginda hafif eliniize yapismayacak sekilde bir hamur elde edin...
Hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparin....
Her bir bezeyi un yardimiyla cay tabagi büyüklügünde acin...
Acilan hamurlarin ortasina rendelenmis patatesten koyun...
Kenarlarini ortada toplayip büzün ve tekrar yogurarak beze yapin...
Daha sonra bu bezeleri mümkün oldugu kadar ince yemek tabagi büyüklügünde acin...
Hazirladiginiz gözlemeleri teflon tavada yada sacda önlü arkali pisirin...
Pisen gözlemeleri tereyag ile yaglayip üst üste dizin...
Dilimleyerek yada bütün olarak cayin yaninda peynirle recelle servis edin...
Afiyet olsun....

2 yorum:

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....