Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

28 Eylül 2010 Salı

KIYMALI VE PEYNiRLi PiDE



 Hamurun Malzemesi
1,5 corba kasigi zeytinyag
320 ml.su
2 cay kasigi tuz
640 gr.un
1,5 cay kasigi kuru maya


Kiymali ic harci
350 gr. kiyma
1 orta boy sogan
2 domates
Maydanoz
Tuz, karabiber


Peynirli ic harci
Beyaz peynir
Maydanoz


Yapilisi
Tüm malzemeleri siraya göre ekmek yapma makinesine koyun.....
Kabarmıs hamur programini secin....
1,5 saat süren program sonunda hamuru biraz disarida da mayalanmasi icin bekletin...

Elde de yogurabilirsiniz...

Sogani ve domatesleri rendeleyin, maydanozlari ince ince kiyin....
Kiyma tüm malzemeleri karistirin.... (Domates harci sulu yapiyor, bu da lezzeti arttiriyor )
Hamuru unla biraz yogurun...
Yogurdugunuz hamuru 6 bezeye bölün.... 
Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin.
Merdane yardimiyla hamuru boyuna acin, kiymali veya peynirli harci hamurun ortasına yayin....
Hamuru sag ve soldan 2 ser cm harcin üzerine gelecek sekilde katlayin....
2 ucu bükerek yumurta sarilarini firça yardimi ile sürün...
180 derece önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin...
Firindan almadan 2 - 3 dk önce dilersenizüzerine yumurta kirin...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....