Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

28 Eylül 2010 Salı

KABAK BASTI



Malzemeler

2 kabak
yarim cay bardagi pirinc
bir tutam dereotu
1 sogan
2 dis sarimsak
1 havuc
1 domates
zeytinyag
yarim limon suyu
yarim tatli kasigi toz seker
2 su bardagi sicak su
tuz, pul biber


Yapilisi

 
Pirinci önceden 10 dk ilik suda bekletin....
Sogani dograyip kavurun...
Sarimsagida ince ince kiyip sogana ekleyin...
Havucu jülyen seklinde kesin...
Havuclar rengini verene kadar hepsini bir kac dakika kavurun...
Kabaklarida kabuklu olarak jülyen kesin...
Ve tencereye koyun....
Dereotunu küp küp dogradiginiz domatesi pirinci sekeri ve tuzu da katin tencereye...
Limon suyu ve sicak suyuda ilave edin...
Tencerenin kapagini kapatip 20 dk orta ateste pisirin...
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. hımm enfes görünüyor önce kabak bastı yiyim arkasından kol bastı döktürürüm ;) eee böle güzel yemekleri yedikten sonra sporda lazım dimi yanına ;) ellerine sağlık fıstığım

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....