Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

21 Eylül 2010 Salı

CiCEK EKMEK



Malzemeler

3 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
1 corba kasigi bal
1 silme tatli kasigi tuz
yarim su bardagindan biraz az süt (ilik)
yarim su bardagindan biraz az su (ilik)
20 gr oda sicakliginda tereyag
susam, cörekotu, hashas tohumu

Yapilisi

Kuru mayayi suyun bir cay bardagi ile kabartin....(Su ilik olsun)
Sonra unun üzerine kabaran mayayi ve bütün malzemeleri koyup yogurun....
Cok sert olmayan fakat ele yapismayan bir hamur olsun....
Hamuru agzi kapali olarak 1 saat mayalandirin....
Tekrar yogurun ve esit 7 parcaya bölün....
Birbirine hafif degecek sekilde cicek seklini verin....
Yaglanmis tepsiye yerlestirin....
1 saat kadar da tepside mayalandirin....
Üzerinin parlak olmasini isterseniz yumurta sarisi, daha sade görünüslü bir ekmek isterseniz yumurta aki sürün....
Üzerini susam, cörekotu ve hashas tohumu ile süsleyip 180 derecede kizarana kadar pisirin....
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....