Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

21 Eylül 2010 Salı

BUZDOLABINI YERLESTiRME SANATI

Buzdolabını yerleştirme sanatı....
Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.



Orta

Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.

Sebzelik

Çilek, böğürtlen vs. mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bÖlüm (sonsuz başlangıç)ünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değill. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabına koymayın, tatları kaybolur.

Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değill. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.

Kapı

Tereyağı, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.

Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz, doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.

Alt

Çiğ et ve balık alta.
Çiğ kıyma ve balığı bir gün ( Zaman Belli Edilmemiş) içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bÖlüm (sonsuz başlangıç)ü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz


Dereotunu saklamak için,temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın ve sonra naylon torbaya koyup, buzdolabına yerleştirin.

- Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için, bu otları ince ince kıyıp, porsiyon halinde folyoya sarıp, derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup, buzlukları su ile doldurup, dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları, kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra, üstüne sirke, kayatuzzu yada sıvı yağ koyarak buzdolabında da bekletebilirsiniz.
- Dereotunu baş aşağı gelecek şekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.
- Dereotunu önce güzelce yıkayın. Temiz bir peçeteyle sarıp, iyice kurulayın. Temiz kapaklı naylon bir kutuya koyup, buzdolabına kaldırın. Uzun müddet bozulmadığını sizdegöre ( öyle bildirilmiştir )ceksiniz.
- Dereotu kıyarkenn tahtayı ıslatmayı unutmayın. Kuru tahta onların suyunu çeker.
- Dereotunu havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....