Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

4 Aralık 2013 Çarşamba

YAGLI ACI BiBER TURSUSU




Malzemeler

1 kg sivri aci biber
1 su bardagi zeytinyag
1 su bardagi sirke
1 su bardagi su
1 yemek kasigi kaya tuzu
6 dis sarimsak

Yapilisi

Biberleri yikadiktan sonra saplarini kesin, biberlere hafifce cizik atin…
Bir tencereye su, zeytinyag, tuz ve sirkyi alin ve kaynatin…
Kaynayan suya biber ve sarimsaklari da ekleyin, 3 dk kadar kaynatin…
Biberlere el degdirmeden bir masa yardimyila kavanoza doldurun…
Tencere de kalan suyu da kavanoza dökün..
Kavanozun üzerinde bir parmak kadar bosluk kalsin…
Sogumasini bekleyin soguyunca kapagini kapatip buzdolabina kaldirin…
3 - 4 gün sonra tursunuz hazir, afiyet olsun…


2 yorum:

  1. turşuyu çok severim,elleirne sağlık sağlıkla ve huzurla yeyin,afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ediyorum Hacerim, sana iki kavanoz yola cikti....:))

      Sil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....