Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

9 Mayıs 2012 Çarşamba

ETLi CARLiSTON DOLMASI

Malzemeler

10 Carliston biber
100 gr. kiyma
1 su bardagi pirinc
1 corba kasigi zeytinyag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 sogan
1 domates
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Nane

Yapilisi

Biberlerin saplarini cikararak temizleyip yikayin…
Dolmanin ic malzemesi icin kiyma, pirinc, yemeklik dogranmis sogan ve domatesi karistirin….
Baharatlarini ekleyin ve biberlerin icine doldurun….
Zeytinyag ve salcayi bir tencerede kavurun, iki bardak su ile iyice ezerek kaynatin…
Tencereye dizdiginiz biberlerin kenarindan sosu ekleyin…
Kaynayana kadar yüksek ateste, kaynayinca kisik ateste yaklasik 30 dk kadar pisirin….
Afiyet olsun….


24 yorum:

  1. ellerine sağlık hatcem...dolmanın görüntüsü mükemmel, tadınında enfes olduğuna eminim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ediyorum Hacerim, tavsiye ederim canim....

      Sil
  2. ÇARLİSTON DOLMANI GÖRÜNCE AKLIM PAZARDAN ALDIĞIM 2 KG ÇARLİ GELDİ,BENDE YAPSAM NE İYİ OLUR:)
    ELİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne eli gibi bloguma hosgeldin canim....Hazir da varmis biberlerin, denersen insallah begenirsin...Sagolasin....

      Sil
  3. eminim görüntüsü kadar tadı da harikadır,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,tanıştığımıza memnun oldum.
    Dolmanın her türünü çokk severim ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canim bende memnun oldum....Sagolasin, bende her türüne bayilirim...Sevgilerimle....

      Sil
  5. Eline sağlık haticecim çok güzel görünüyorlar, tadı da mükemmel olmalı..sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin Neslim, kendim yaptigim icin demiyorum ama gercekten güzel oldular...:)) Sevgiler canim...

      Sil
  6. nerden aklina geldi carlistondan dolma yapmak.valla iyi fikir.evdeki biberleri tuketmek icin guzel bir yol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degisiklik olsun dedim canim, güzel bir degisiklik oldu gercekten...:))

      Sil
  7. Dolmalar nefis görünüyor canım, çarlistona da yakışmış dolma olmak. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin Elif cim, yakisti degil mi...Sevgiler canim benim....

      Sil
  8. Canım ;
    Bloguma hoş ziyaretin ve yorumun için teşekkürler..
    Ben de seni izlemeye aldım sevgi ile paylaşımlara imza atmak dileğiyle..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canim benim her zaman....Tesekkür ediyorum, insallah sagolasin...Sevgiler....

      Sil
  9. Ellerıne sağlık..
    Yaz mevsiminde cok sık yapdığım lezzetdir..genel de zeytınyağlı yaparım soğuk soğuk tüketmek hoş oluyor helekı iş yaşamı yogun olan calışan bırey olarak..
    Bereketı bol olsun..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin canim, zeytinyagli da nefis olur ama mmmm....Amin her yemegimiz cok bereketli olur insallah...Sevgiler.....

      Sil
  10. hemen ziyarete geldim,izlemeye aldım.ellerine sağlık canım.çok severim...yine beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ediyorum canim, her zaman beklerim....Bende sürekli gelecegim artik...

      Sil
  11. Süper fikirmiş doğrusu..Denemek lazım fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim canim, bloguma hosgeldin...Sevgilerimle...

      Sil
  12. mis gibi kokmuştur o şimdi pişerken,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....