Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

11 Temmuz 2011 Pazartesi

BAZLAMA

Malzemeler

4 bardak un
1 paket kuru maya
1 cay kasigi seker
1,5 su bardagi ilik su
1 cay kasigi tuz


Yapilisi

Seker ve mayayi ilik suda eritin, tuzunu ve ununu da katarak iyice yogurun…
Ele yapismayacak yumusak bir kivamda hamur elde edin…
Üzerini örterek yaklasik 1 saat kadar mayalanmasini bekleyin….
Mayalaninca 5 esit parcaya ayirin, bir parmak kalinliginda acin ve 10 dk kadar bekletin….
Teflon tavayi bir kac dakika isitin, acilan hamurlari iki tarafini da cevirerek pisirin…
Afiyet olsun….

4 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor her tarifin denenmeye değer hamarat fıstığım ama ben gene tembellik yapayım bunun yanına tereyağı ve lor alayım bide taze demlenmiş çay keyif yapayım ;)

    YanıtlaSil
  2. Olur valla, yaninda da dost sohbeti...Ne güzel gider ama....Aksam evdeysen size gelecegim...:)))

    YanıtlaSil
  3. sen gel yeterki sana eviminde kalbiminde kapıalrı açık .. hele bunca güzel yemeklerin üzerinde dost sohbeti süper olur daha ne isteyim... bunun gerçek olmasını dilerim allahtan.. inşallah en kısa zamanda görüşürz yüzyüze ve sarılırız birbirimize canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. insallah Hacerim insallah, kalpten istenen dilekler gercek olurmus...

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....