Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

26 Haziran 2011 Pazar

KURU PATLICAN DOLMASI

Malzemeler

Kurutulmus patlican
200 gr. kiyma
1 su bardagi bulgur
1 sogan
Maydanoz
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi kuru nane
1 cay kasigi pul biber
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi nar eksisi
2 su bardagi sicak su

Yapilisi

Patlicanlari bir gece önceden ilik suda bekletirseniz daha yumusak olur….
Bir tencerede kaynattiginiz suyun icindee kuru patlicanlari haslayin ve süzerek bir tabaga alin….
Diger yandan ic harci hazirlayin…
Yemeklik dogranmis sogani, maydanozu, sarimsagi bir kaba alin…
icine baharatlari, salcayi kiymayi ve bulguru ekleyip iyice karistirin….
Hazirlanan malzemeyi bir parmak bosluk kalacak sekilde patlicanlarin icine doldurun….
Tencereye dizin, üzerine nar eksisi su tereyag karisimini ekleyin…
Dolmalarin acilmamasi icin üzerine bir tabagi ters cevirip kapatin…
Yaklasik 30 dk orta isida pisirin…
Afiyet olsun….

4 yorum:

  1. Hımmm çok güzel görünüyor ellerine sağlık hatçem. Kurutulmuş sebzelerden yapılan dolmanın tadıda görüntüsüde bambaşka..

    YanıtlaSil
  2. Sagolasin Hacerim, evet kurutulmus sebzelerden dolmalar harika oluyor...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor . . .

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....