Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

17 Şubat 2011 Perşembe

BASALLA


Malzemeler

1 su bardagi haslanmis nohut
1 sogan
3 yemek kasigi domates salcasi
200. gr dana eti
6 yemek kasigi zeytinyag
5 su bardagi sucak su
2 tatli kasigi tuz
2 cay kasigi sumak

Bulgur köfteleri icin malzeme

1 sogan
1,5 su bardagi köftelik bulgur
Yarim su bardagi un
Yarim su bardagi irmik
4 yemek kasigi su
2 cay kasigi kirmizi toz biber
2 yemek kasigi nane

Yapilisi

Zeytinyagini bir tencereye alin, soganlari dograyip kavurun...
Ardindan kusbasi seklinde etleri ekleyin, etler suyunu cekene kadar pisirin...
Salcanin yarisini tencereye ilave edin, 5 su bardagi suyuda ekleyin 15 dk kadar pisirin...
Baska bir kabin icinde bulgur irmik, un, salcanin kalan yarisi, nane, kirmizi biber ve rendelenmis sogani ekleyip yogurun...
Kücük kücük köfteler yuvarlayin...
Tencerede kaynayan sosa sumak ve tuz ekleyin...
Sonra köfteleri ve haslanmis nohutu ilave edin...
Yaklasik 45 dk. orta ateste pisirin...
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. enfes lezzetler var dogrusu sayende neler öğreniyorum ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....