24 Eylül 2010 Cuma
EV BAKLAVASI
Malzemeler
4 yumurta
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi yogurt
1 paket yumusamis margarin
1 cay bardagi siviyag
2 paket kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
1 kasik sirke
Alabildigi kadar un
Yufkalari acmak icin nisasta
Üstüne 1 paket margarin
Serbetinin malzemesi
6 bardak tozseker
5 bardak su
limon suyu
Yapilisi
Hamuru kulak memesi kivaminda yogurun...
Ceviz gibi 40 tane beze yapin...
Sonra 5 yufkayi tabak büyüklügünde acin, aralarina nisasta serpin...
Üst üste koyarak 5 yufkayi birlikte tepsi boyunda acin...
Her 5 kati tepsiye dizdikten sonra üzerine findik, ceviz ilave edin...
tekrar 5 yufka acin, böylece 40 yufkanin bitiminde baklavayi kesin....
Erittiginiz kizgin margarini firina girmeden önce baklavanin üzerine dökün.......
Önceden isitilmis firinda 150° de 1 saat civari pisirin, üzerinin kizarmasi gerek...
Pistikten sonra biraz ilik olunca üzerine soguk serbet dökülecek...
Cok sicak olursa yumusak olur, cok ilik olursa da serveti tam cekmez...
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hatçem baklava süper görünüyor
YanıtlaSildiyet sırasında senin bloğuna bakmamak lazım ama naapin duramıyorum
göze yasak yok nasılsa ...
bu arada kesim tarzına da bayıldım nası becerdin kız
ne hamaratsın sen varyaaaaa...
canımsıınnnnnnnn
Sagolasin Gülsenim, aynen canim diyetteyken bakmak zararli...
YanıtlaSilCanim kesim kolay aslinda, söyle biraz dikkat ettin mi yaparsin...
Tekrar tesekkür ederim canim arkadasim...