Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

24 Eylül 2010 Cuma

EV BAKLAVASI







Malzemeler

4 yumurta
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi yogurt
1 paket yumusamis margarin
1 cay bardagi siviyag
2 paket kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
1 kasik sirke
Alabildigi kadar un
Yufkalari acmak icin nisasta

Üstüne 1 paket margarin

Serbetinin malzemesi


6 bardak tozseker
5 bardak su
limon suyu

Yapilisi

Hamuru kulak memesi kivaminda yogurun...
Ceviz gibi 40 tane beze yapin...
Sonra 5 yufkayi tabak büyüklügünde acin, aralarina nisasta serpin...
Üst üste koyarak 5 yufkayi birlikte tepsi boyunda acin...
Her 5 kati tepsiye dizdikten sonra üzerine findik, ceviz ilave edin...
tekrar 5 yufka acin, böylece 40 yufkanin bitiminde baklavayi kesin....
Erittiginiz kizgin margarini firina girmeden önce baklavanin üzerine dökün.......
Önceden isitilmis firinda 150° de 1 saat civari pisirin, üzerinin kizarmasi gerek...
Pistikten sonra biraz ilik olunca üzerine soguk serbet dökülecek...
Cok sicak olursa yumusak olur, cok ilik olursa da serveti tam cekmez...
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. hatçem baklava süper görünüyor
    diyet sırasında senin bloğuna bakmamak lazım ama naapin duramıyorum
    göze yasak yok nasılsa ...
    bu arada kesim tarzına da bayıldım nası becerdin kız
    ne hamaratsın sen varyaaaaa...
    canımsıınnnnnnnn

    YanıtlaSil
  2. Sagolasin Gülsenim, aynen canim diyetteyken bakmak zararli...
    Canim kesim kolay aslinda, söyle biraz dikkat ettin mi yaparsin...
    Tekrar tesekkür ederim canim arkadasim...

    YanıtlaSil

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....