Malzemeler
Kurutulmus patlican
200 gr. kiyma
1 su bardagi bulgur
1 sogan
Maydanoz
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi kuru nane
1 cay kasigi pul biber
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi nar eksisi
2 su bardagi sicak su
Yapilisi
Patlicanlari bir gece önceden ilik suda bekletirseniz daha yumusak olur….
Bir tencerede kaynattiginiz suyun icindee kuru patlicanlari haslayin ve süzerek bir tabaga alin….
Diger yandan ic harci hazirlayin…
Yemeklik dogranmis sogani, maydanozu, sarimsagi bir kaba alin…
icine baharatlari, salcayi kiymayi ve bulguru ekleyip iyice karistirin….
Hazirlanan malzemeyi bir parmak bosluk kalacak sekilde patlicanlarin icine doldurun….
Tencereye dizin, üzerine nar eksisi su tereyag karisimini ekleyin…
Dolmalarin acilmamasi icin üzerine bir tabagi ters cevirip kapatin…
Yaklasik 30 dk orta isida pisirin…
Afiyet olsun….
Hımmm çok güzel görünüyor ellerine sağlık hatçem. Kurutulmuş sebzelerden yapılan dolmanın tadıda görüntüsüde bambaşka..
YanıtlaSilSagolasin Hacerim, evet kurutulmus sebzelerden dolmalar harika oluyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor . . .
YanıtlaSilCok tesekkür ediyorum canim....
YanıtlaSil