3 patlican
200 gr. kiyma
2 yemek kasigi domates salcasi veya 2 domates
2 dis sarimsak
2 sogan
3 yesil biber
2 corba kasigi tereyag
Yarim bardak siviyag
2 bardak sicak su
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapilisi
Patlicanlari alaca soyun, ortasini uzunlamasina keserek acin….
Bol tuzlu suda yarim saat bekletin, sonra yikayin kurulayin…
Siviyagda hafif pembe renk alacak sekilde kizartin…
Sogan, biber domatesi kücük kücük dograyin…
Ayri bir tavada tereyagi ekleyip kiymayi kavurun, sonra sogan ve biberleri de ekleyip kavurun…
Domatesleri de ekleyin karistirin, atesten alip baharatlarini da ekleyin…
Patlicanlarin icine bu karisimi doldurun, tepsiye yerlestirin üzerlerine biber dilimleri dizin…
Su, salca ve tuzu karistirin üzerlerine dökün...
Önceden isitilmis 180° firinda yarim saat pisirin…
Afiyet olsun…
ellerine sağlık canım, sevgiler
YanıtlaSilSagolasin Neslim, saygilar sevgiler...:))))
YanıtlaSilellerine sağlık canım arkadaşım
YanıtlaSilVildanim cok sagolasin canim benim...
YanıtlaSil