Malzemeler
3 su bardagi un
2 cay kasigi tuz
1,5 su bardagi su
1 - 2 cay kasigi toz kirmizi biber
istege bagli karabiber de katilabilir
2 orta boy haslanmis patates
50 gr tereyag
Yapilisi
Un, biber ve tuzu bir kaba koyun, suyu azar azar ilave ederek yogurmaya baslayin....
Kulak memesi yumusakliginda hafif eliniize yapismayacak sekilde bir hamur elde edin...
Hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparin....
Her bir bezeyi un yardimiyla cay tabagi büyüklügünde acin...
Acilan hamurlarin ortasina rendelenmis patatesten koyun...
Kenarlarini ortada toplayip büzün ve tekrar yogurarak beze yapin...
Daha sonra bu bezeleri mümkün oldugu kadar ince yemek tabagi büyüklügünde acin...
Hazirladiginiz gözlemeleri teflon tavada yada sacda önlü arkali pisirin...
Pisen gözlemeleri tereyag ile yaglayip üst üste dizin...
Dilimleyerek yada bütün olarak cayin yaninda peynirle recelle servis edin...
Afiyet olsun....
ellerine sağlık hayatım, bende beklerim :)
YanıtlaSilSagolasin canim, geldim :))
YanıtlaSil