5 Kasım 2010 Cuma
CILBIR
Malzemeler
2 yumurta
2 cay bardagi yogurt
3 su bardagi su
Yarim cay kasigi tuz
2 corba kasigi siviyag
2 dis sarimsak
1 cay kasigi kirmizi biber
Yapilisi
Soguk suyu tencereye alin...
Yumurtalarin sarilarini patlatmadan bir kaseye kirin...
Su kaynayinca tuzu atin ve kasedeki yumurtalari yavasca suyun icine birakin...
2 - 3 dk kaynadiktan sonra, delikli kepceyle tabaga alin...
Yogurt ve sarimsagi karistirin, yumurtalarin üzerine dökün...
En üstünüde kirmizi biberli yag yakip gezdirin...
Cilbirin tam kivaminda olmasi icin sarisinin rafadan ve patlamadan pisirilmesi gerek...
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çocukluğumun unutulmaz tatlarındna biridir cılbır..uzun zamandır yememiştim en kısa zamanda yapayım hımm senin ellerindende enfes olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilSagolasin Hacer cim...
YanıtlaSilbenim esim bayilir cilbira,sitende dolasirken tatifini gordum.merhaba demek.istedim.
YanıtlaSilMerhaba canim, hosgeldin bloguma....Biz de esimle bayiliriz cilbira, cok severiz...
Sil