28 Eylül 2010 Salı
KABAK BASTI
Malzemeler
2 kabak
yarim cay bardagi pirinc
bir tutam dereotu
1 sogan
2 dis sarimsak
1 havuc
1 domates
zeytinyag
yarim limon suyu
yarim tatli kasigi toz seker
2 su bardagi sicak su
tuz, pul biber
Yapilisi
Pirinci önceden 10 dk ilik suda bekletin....
Sogani dograyip kavurun...
Sarimsagida ince ince kiyip sogana ekleyin...
Havucu jülyen seklinde kesin...
Havuclar rengini verene kadar hepsini bir kac dakika kavurun...
Kabaklarida kabuklu olarak jülyen kesin...
Ve tencereye koyun....
Dereotunu küp küp dogradiginiz domatesi pirinci sekeri ve tuzu da katin tencereye...
Limon suyu ve sicak suyuda ilave edin...
Tencerenin kapagini kapatip 20 dk orta ateste pisirin...
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hımm enfes görünüyor önce kabak bastı yiyim arkasından kol bastı döktürürüm ;) eee böle güzel yemekleri yedikten sonra sporda lazım dimi yanına ;) ellerine sağlık fıstığım
YanıtlaSilSagolasn Hacer cim...
YanıtlaSilSaEvet spor sart...