Malzemeler
1 tane büyük ayva
1,5 su bardagi seker3 su bardagi su
2 karanfil
4 damla limon suyu
Yapilisi
Ayvanin kabuklarini soyun istediginiz
sekilde dograyin…
Bir tencereye alin, kirmizi bir renk
almasi icin kabuklarindan ve cekirdeklerinden de atin icine…Cekirdekleri pistikten sonra kolay cikarmak icin kücük bir tülbentin icine koyun baglayin….
Suyunu ekleyin 5 dk kadar kaynatin…
Seker ve karanfilleri de ilave edin, ocagin altini kisin koyulasana ve rengi kizarana kadar pisirin….
Cok fazla koyulasmadan ocaktan alin, sogudukca koyulasiyor cünkü…
Limon suyunu da ocaktan alinca ekleyin karist…
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....