Malzemeler
1 kg levrek
5 dis sarimsak
5 patates
2 sogan
1 cay
bardagi zeytinyag
Pulbiber,
kekik, karabiber, tuz
Yapilisi
Bir kase de rendelenmis sarimsaklar, zeytinyag ve baharatlar
karistirilir…
Diger yandan levrekler yikanir, her iki tarafina bicakla bir
iki cizik atilir…
Hazirlanan sarimsakli sos levreklere iyice her tarafina
sürülür…
1 saat bu sos ile beraber buzdolabinda dinlendirilir….
Yaglanmis firin tepsisine en alta dilimlenmis patates
dizilir….
Her baligin
icine bir dilim limon ve maydanoz eklenir….
Önce baliklar sonra sogan dilimleri de üzerlerine dizilir…
250°
önceden isitilmis firinda yaklasik olarak 30 dk pisirilir…
Afiyet
olsun…
www.boyleolur.com lezzet noktası davetlisiniz
YanıtlaSil