Malzemeler
10 Carliston biber
100 gr. kiyma
1 su bardagi pirinc
1 corba kasigi zeytinyag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 sogan
1 domates
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Nane
Yapilisi
Biberlerin saplarini cikararak temizleyip yikayin…
Dolmanin ic malzemesi icin kiyma, pirinc, yemeklik dogranmis sogan ve domatesi karistirin….
Baharatlarini ekleyin ve biberlerin icine doldurun….
Zeytinyag ve salcayi bir tencerede kavurun, iki bardak su ile iyice ezerek kaynatin…
Tencereye dizdiginiz biberlerin kenarindan sosu ekleyin…
Kaynayana kadar yüksek ateste, kaynayinca kisik ateste yaklasik 30 dk kadar pisirin….
Afiyet olsun….
ellerine sağlık hatcem...dolmanın görüntüsü mükemmel, tadınında enfes olduğuna eminim...
YanıtlaSilTesekkür ediyorum Hacerim, tavsiye ederim canim....
SilÇARLİSTON DOLMANI GÖRÜNCE AKLIM PAZARDAN ALDIĞIM 2 KG ÇARLİ GELDİ,BENDE YAPSAM NE İYİ OLUR:)
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK CANIM..
anne eli gibi bloguma hosgeldin canim....Hazir da varmis biberlerin, denersen insallah begenirsin...Sagolasin....
Sileminim görüntüsü kadar tadı da harikadır,ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSagolasin canim, tadi da güzeldi.....
SilMerhabalar,tanıştığımıza memnun oldum.
YanıtlaSilDolmanın her türünü çokk severim ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Merhaba canim bende memnun oldum....Sagolasin, bende her türüne bayilirim...Sevgilerimle....
SilEline sağlık haticecim çok güzel görünüyorlar, tadı da mükemmel olmalı..sevgiler :)
YanıtlaSilSagolasin Neslim, kendim yaptigim icin demiyorum ama gercekten güzel oldular...:)) Sevgiler canim...
Silnerden aklina geldi carlistondan dolma yapmak.valla iyi fikir.evdeki biberleri tuketmek icin guzel bir yol.
YanıtlaSilDegisiklik olsun dedim canim, güzel bir degisiklik oldu gercekten...:))
SilDolmalar nefis görünüyor canım, çarlistona da yakışmış dolma olmak. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
YanıtlaSilSagolasin Elif cim, yakisti degil mi...Sevgiler canim benim....
SilCanım ;
YanıtlaSilBloguma hoş ziyaretin ve yorumun için teşekkürler..
Ben de seni izlemeye aldım sevgi ile paylaşımlara imza atmak dileğiyle..
Sevgiler.
Ne demek canim benim her zaman....Tesekkür ediyorum, insallah sagolasin...Sevgiler....
SilEllerıne sağlık..
YanıtlaSilYaz mevsiminde cok sık yapdığım lezzetdir..genel de zeytınyağlı yaparım soğuk soğuk tüketmek hoş oluyor helekı iş yaşamı yogun olan calışan bırey olarak..
Bereketı bol olsun..
Sevgiler.
Sagolasin canim, zeytinyagli da nefis olur ama mmmm....Amin her yemegimiz cok bereketli olur insallah...Sevgiler.....
Silhemen ziyarete geldim,izlemeye aldım.ellerine sağlık canım.çok severim...yine beklerim...
YanıtlaSilTesekkür ediyorum canim, her zaman beklerim....Bende sürekli gelecegim artik...
SilSüper fikirmiş doğrusu..Denemek lazım fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilTavsiye ederim canim, bloguma hosgeldin...Sevgilerimle...
Silmis gibi kokmuştur o şimdi pişerken,ellerine sağlık...
YanıtlaSilHem de nasil canim, sagolasin....
Sil