Malzemeler
4 patates
400 gr mantar
1 sogan
3 yemek kasigi zeytinyag
1 yemek kasigi tereyag
Kasar rendesi
Tuz, kirmizi toz biber, kekik
Yapilisi
Soganlari patatesleri dilimleyin, bir tavaya alin yagini tuzunu ekleyin kavurun…
Daha sonra patates ve soganlari bir tepsiye alin, mantarlari üzerine dizin…
Mantarlarin üzerine tereyag parcalari ekleyin…
Önceden isitilmis 200° firinda 30 dk. pisirin…
Firindan alip üzerlerine kasar rendesi serpin, tekrar firina alin 5 dk sonra cikarin…
Afiyet olsun…
Mantarla patatesin buluşmasına tereyağ ve kaşarda eşlik etmiş harika bir lezzet ortaya çıkmış.. harika görünüyor ellerine sağlık tam benlik bir tarif olmuş..
YanıtlaSil:)
Aynen öyle canim, hepsi bulustular böyle bir sey cikti ortaya...Sagolasin canim benim....
YanıtlaSil