125 gr tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış )
2,5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
iç Malzemeleri
2 büyük elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeleyin...
2 yemek kaşığı tozşeker ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin...
Sonra ceviz ve tarçını ekleyin karıştırın soğumaya bırakın...
Hamuru için büyük bir kaba tereyağ, yumurta, nişasta, şeker, kabartma tozu, vanilya ekleyin...
2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın...
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun...
Sonra küçük parçalar alarak ne ince ne kalın olmayacak şekilde merdane ile açın...
Elmalı harcı arasına koyun ve istediğiniz gibi şekillendirin...
Yağlı kağıt serili tepsiye hepsini dizin...
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar 20 - 25 dk civarı pişirin...
Afiyet olsun...
Elmalı kurabiyeyi seviyorum hele bide hatcemin elinden çıkarsa yedikçe insanın yiyesi gelir kaloriler hiç düşünülmez :) o hamarat,marifetli ellerine sağlık canımmmmmmm öptüm
YanıtlaSilçok sevdiğim bir lezzet. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHacerim tesekkür ettim tatlim....Bende seni kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilTesekkür ediyorum Yadigar cim....
YanıtlaSil