Malzemeler
3 su bardagi un
1 yumurta
Yarim bardak su
1 cay kasigi tuz
Kiymali ic malzemesi
250 gr. kiyma
1 sogan
ince kesilmis maydanoz
tuz, karabiber
Patatesli ic malzemesi
iki patates
Sogan
Kirmizi biber
tuz
Üzeri icin
Yogurt
2 dis sarimsak
5 yemek kasigi siviyag
Toz kirmizi biber
Yapilisi
Unu bir kaba alin, yumurta, su ve tuzunu da ekleyerek sert bir hamur olacak sekilde yogurun…
Üstünü kapatarak 30 dk dinlendirin…
Kiymayi sogan maydanoz tuz ve karabiber ile karistirin…
Patatesli harc icin ise patatesleri haslayin ve rendeleyin, icine sogan kirmizi biber tuz ekleyerek karistirin…
Hamuru üce ayirip acin, kücük seritler seklinde kare kare kesin…
iclerine kiymali veya patatesli harctan ekleyin ve kapatin…
Kiymali manti sevmeyenler icin patatesli daha makbule geciyor…
Tencerede suyu kaynatin, tuzunu atin…
Mantilari kaynayan suya birakin, yaklasik 10 dk haslayin…
Mantilarin pistigini anlamak icin üzerinde köpük kalmamasi gerekiyor…
Diger tarafta yogurda sarimsak eklenerek sosu hazirlanir…
Bir tavada yag ve toz kirmizi biber isitilir…
Servis tabagina önce mantilari ekleyin yogurdunu dökün ve en üste de yagini ekleyin…
Dilerseniz nane pul biber de ekleyebilirsiniz…
Afiyet olsun…
böyle bir görüntü olamaz..harika görünüyor..ellerine sağlık hatcem...
YanıtlaSilSagolasin Tesekkür ediyorum Hacerim.....
YanıtlaSil