Malzemeler
10 yaprak güllac
2 su bardagi seker
8 su bardagi süt
Bir paket vanilya
Hindistan cevizi yada ceviz ici
Sakizli muhallebi malzemesi
1 su bardagi seker
3 su bardagi süt
2 parca damla sakizi
1 yemek kasigi nisasta
3 yemek kasigi un
Üzeri icin findik, ceviz, nar istege göre
Yapilisi
Süt seker ve vanilyayi kaynatmadan ilitin…
Bir taraftan da muhallebi isin tüm malzemeleri tencereye alin, koyulasana kadar sürekli karistirin…
Güllac yapraklarini tek tek tepsiye alarak her birini süt ile islatin ve üzerine ceviz ici yada hindistan cevizi serpin…
Yarisina gelince muhallebiyi her tarafina yayin…
Tekrar kalan yapraklari ayni islemden gecirerek üzerine ekleyin…
Üzerini dilediginiz sekilde süsleyin…
Buzdolabinda iki saat bekletin…
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....