Malzemeler
4 kabak
2 domates
1 sogan
2 dis sarimsak
Siviyag
2 kesme seker
1 su bardagi su
Tuz, nane, dereotu
Yapilisi
Kabaklarin kabuklarini soyun, küp seklinde dograyin….
Tencereye az siviyag ekleyin, sogan ve rendelenmis sarimsagi kavurun domates rendesini ekleyin…
Daha sonra kabaklari sekeri ve tuzunu ilave edin suyunu ekleyin tencerenin kapagini kapatip pisirmeye birakin…
Pistikten sonra üzerine zeytinyag gezdirin, üzerine nane ve dereotu serpin ve ilik olarak servis edin…
Afiyet olsun…
Yazı seviyorum işte, artık bol bol zeytinyağlı yemekler pişiriliyor ve ısıtmaya gerek kalmadan afiyetle yeniyor, hem hafif hem lezzetli, hazım derdi olmadan güzelce sindiriliyor, bu tarif de harika olmuş, ellerine sağlık hatcem
YanıtlaSilGercekten öyle canim, hem hafif hem saglikli...Sagolasin....
YanıtlaSil