Malzemeler
1 su bardagi eritilmis katiyag
2 su bardagi irmik
2 su bardagi seker
2 su bardagi süt
1,5 su bardagi su
1 cay bardagi dolmalik fistik
2 su bardagi irmik
2 su bardagi seker
2 su bardagi süt
1,5 su bardagi su
1 cay bardagi dolmalik fistik
Yapilisi
Yag tencereye konur, fistik ve irmik koyu pembe olana kadar kavrulur...
Sonra ocaktan alinir, icine seker katilir güzelce karistirilir...
Su ve süt ilave edilir, ocaga tekrar konur...
Agir ateste karistirarak koyulasincaya kadar pisirilir...
Muhallebiden koyu kivamda olmali...
Ocaktan alinir...
Tencerenin üzerine bir bez serilir kapagi kapatilir...
Dinlenmeye birakilir...
Afiyet olsun.....
Yag tencereye konur, fistik ve irmik koyu pembe olana kadar kavrulur...
Sonra ocaktan alinir, icine seker katilir güzelce karistirilir...
Su ve süt ilave edilir, ocaga tekrar konur...
Agir ateste karistirarak koyulasincaya kadar pisirilir...
Muhallebiden koyu kivamda olmali...
Ocaktan alinir...
Tencerenin üzerine bir bez serilir kapagi kapatilir...
Dinlenmeye birakilir...
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....