Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

21 Nisan 2014 Pazartesi

MUZLU KAKAOLU RULO PASTA




Malzemeler

Pandispanya Malzemesi

5 yumurta
1 su bardagi un
Yarim su bardagi seker
1 yemek kasigi kakao
1 cay kasigi kabartma tozu

Krema Malzemesi

3 bucuk su bardagi süt
1 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi hindistan cevizi
5 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tereyag
1 tatli kasigi vanilya
1 paket krem santi

Üzeri icin

3 tane muz
Ceviz ici

Yapilisi

Pandispanya hamuru icin, yumurtanin beyazi ve sarisini ayri kaplara ayirin…
Yumurtanin sarisina seker ve kakoyu ekleyerek iyice cirpin…
Yumurta beyazlarini ise ayri kapta köpük olana kadar cirpin…
Iki karisimi da birlestirin üzerine un ve kabartma tozunu ekleyin tahta kasik ile karistirin…
Yagli kagit serilmis genis bir firin kabina hamuru incecik yayin…
Önceden isitilmis 170° firinda 10 dk civari pembelesene kadar pisirin…
Bir tencereye krema malzemelerini ekleyin karistirarak orta ateste pisirin…
En son vanilya ve tereyagini ekleyin, 2 dk daha karistirin ocagi kapatin…
Kremayi soguturken arada karistirin ki üzeri kaymaklasmasin…
Soguduktan sonra icine kremsantiyi ekleyip köpürünceye kadar cirpin…
Kek pisince tezgahin üzerine nemli bir havlu veya pecete serin, sogumadan keki havlunun üzerine alin…
Kremayi üzerine yayin, uzun olarak kesilmis muz dilimlerini üzerine dizin ve rulo seklinde sarin…
1 – 2 saat buzdolabinda bu sekilde bekletin…
Sonra üzerine kalan kremayi dökün ve muz ceviz findik ile süsleyin…
2 – 3 saat daha buzdolabinda bekletin…
Afiyet olsun….


2 yorum:

Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....