Malzemeler
Pandispanya Malzemesi
5 yumurta
1 su bardagi un
Yarim su bardagi seker
1 yemek kasigi kakao
1 cay kasigi kabartma tozu
Krema Malzemesi
3 bucuk su bardagi süt
1 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi hindistan cevizi
5 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tereyag
1 tatli kasigi vanilya
1 paket krem santi
Üzeri icin
3 tane muz
Ceviz ici
Yapilisi
Pandispanya hamuru icin, yumurtanin beyazi ve sarisini ayri
kaplara ayirin…
Yumurtanin
sarisina seker ve kakoyu ekleyerek iyice cirpin…
Yumurta
beyazlarini ise ayri kapta köpük olana kadar cirpin…
Iki
karisimi da birlestirin üzerine un ve kabartma tozunu ekleyin tahta kasik ile
karistirin…
Yagli
kagit serilmis genis bir firin kabina hamuru incecik yayin…
Önceden
isitilmis 170° firinda 10 dk civari pembelesene kadar pisirin…
Bir
tencereye krema malzemelerini ekleyin karistirarak orta ateste pisirin…
En son
vanilya ve tereyagini ekleyin, 2 dk daha karistirin ocagi kapatin…
Kremayi
soguturken arada karistirin ki üzeri kaymaklasmasin…
Soguduktan
sonra icine kremsantiyi ekleyip köpürünceye kadar cirpin…
Kek
pisince tezgahin üzerine nemli bir havlu veya pecete serin, sogumadan keki
havlunun üzerine alin…
Kremayi
üzerine yayin, uzun olarak kesilmis muz dilimlerini üzerine dizin ve rulo
seklinde sarin…
1 – 2 saat buzdolabinda bu sekilde bekletin…
Sonra üzerine kalan kremayi dökün ve muz ceviz findik ile
süsleyin…
2 – 3 saat daha buzdolabinda bekletin…
Afiyet olsun….
mmmmmmmmmm harika görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Sagolasin Neslim canim benim....
Sil