Malzemeler
1 su bardagi süt
1 su bardagi seker
Yarim su bardagi siviyag
3 yumurta
1 limon kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi limon suyu
Bir tencereye alin üzerine 4 yemek kasigi sekeri ve 2 yemek kasigi siviyagi ekleyin…
Orta ateste arada karistirarak 5 dk pisirin…
Ayri bir kapta yumurta ve sekeri köpük olana kadar cirpin…
icine siviyag ve sütü ekleyin, kalan malzemeleri de ekleyerek iyice cirpin…
Ayvalari yaglanmis cam bir kaba dizin, üzerien kek hamurunu dökün…
Önceden isitilmis 180° firinda yaklasik 30 – 40 dk pisirin ve firini kapatin…
Kekin firindan ciktiktan sonra sönmesini istemiyorsaniz, pistikten sonra firinin kapagini hafif aralik birakin biraz bekletin…
ilk sicakligi gectikten sonra firindan alin ve hemen bir servis tabagina ters cevirin…
Afiyet olsun…
eline sağlık canım:)))
YanıtlaSilCok tesekkür ediyorum canim benim...
SilBurnuma kek kokuları geldi koştum geldim ...Ben çayımın yanına kocaaa bir dilim yiyebilirim bu kekden...ellerine sağlık hatcem..
YanıtlaSilSagolasin Hacerim canim arkadasim benim, hemen al tatlim yarisini...Yarisina kiyamadim bu arada...:)))
SilHaticecim Ayva kompostona geldim ama ayvalı kekine yorum yazıyorum.Kek çok severim.
YanıtlaSilAyvalı hiç yemedim.Eminim lezzetlidir.Ellerine sağlık Arkadaşım
sevgiler
Cok tesekkür ediyorum canim benim...Denemeni tavsiye ediyorum canim, yumusacik oluyor sünger gibi...Sevgilerimle arkadasim...
SilKompostoda kekte nefis..Ayva nasılda mis kokutmuştur şimdi,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCok tesekkür ediyorum yorumunuz icin, evet mis gibi koktu gercekten...Sevgilerimle...
SilEminim çok yakışmıştır
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Cok tesekkür ediyorum canim, sevgilerimle...
Sil