Malzemeler
2 tane ayva
1,5 su bardagi seker
1,5 su bardagi su
1 cubuk tarcin
Ceviz ici
Kaymak
Yapilisi
Ayvalari yikayin kabuklarini soyun
ikiye bölün cekirdeklerini ayirin…
Kabuklari ve cekirdeklerini atmayin…
Ayvalarin kararmamasi icin limonlu
suda bekletin…
Tencerenin
altina kabuklari ve cekirdekleri yerlestirin…
Üzerine
ayvalari alin, cubuk tarcini da icine birakin…
Suyunu
ekleyin orta ateste kaynatin…
Kaynadiktan sonra sekerini esit
sekilde üzerine dökün….
Kapagini kapatin kisik ateste
yaklasik 2 saate yakin pisirin….
Pistikten sonra cam bir kaba ayvalari
alin, serbetini üzerine dökün sogumaya birakin…
Soguduktan sonra servis tabagina
alin, üzerini kaymak ve ceviz parcalariyla süsleyin…
Afiyet olsun…
Görüntü çok hoş, hemen bir çatal alabilirim...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBuyrun buyrun, cok tesekkür ediyorum...
SilCok guzel gorunuyor ...afiyetle.. sevgiler...:-)
YanıtlaSilCok tesekkür ediyorum, sevgilerimle...
Silhımmmmmmmm bayılırım ayva tatlısına, dayanamadım bir çatalda ben aldım canım
YanıtlaSilNeslim al al afiyet olsun, sagolasin canim benim....
Sileline sağlık harika görünüyor canım, sevgiler afiyetle yiyin :)
YanıtlaSilSagolasin Hacerim, buyur birlikte yiyelim...
Sil