Malzemeler
500 gr pirasa
1 havuc
1 sogan
1 yemek kasigi pirinc
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
1 limon suyu
Zeytinyag
Tuz, dereotu
Yapilisi
Pirasalari yikayip istediginiz sekilde dograyin…
Havuclari soyun onlari da dograyin…
Yemeklik dogranan sogani tencereye alin ve biraz kavurun….
Ben sogani kavurmak icin az tereyag ekliyorum…
Zeytinyagi da yemek pistikten hafif ilik olunca gezdiriyorum üzerine…
Bu sekilde zeytinyaginin vitamin kaybetmesine engel oluyorum…
Salcalari da ekledikten sonra havuclari ekleyin…
En son pirasalari ekledikten sonra 10 dakika kadar kavurun..
Pirinc, tuz, dereotu, limon suyu ve 2 bardak sicak suyu da ekleyerek pismeye birakin…
Yaklasik 30 dk icinde pisiyor…
Afiyet olsun...
OĞLUŞUM VE KOCİŞİM SEVMEZ AMA BEN SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK HATCEM BENİM CANIM NASIL PIRASA İSTEDİ..ŞUAN YUDUMLADIĞIMIN ÇAYIN YANINA AY ŞİMDİ PIRASALI BÖREK OLSAYDI KEŞKE ::)
YanıtlaSilBiz de de oglum sevmez ama biz esimle bayiliriz eksi eksi...Bak pirasali börek te iyi gider degil mi cayin yanina, sagolasin canim....
Sil