Malzemeler
1 su bardagi irmik
1 su bardagi seker
1 litre süt
Yarim limon suyu ve rendesi
1 vanilya
Tarcin, ceviz
Yapilisi
Bir tencereye tarcin haric tüm malzemeleri ekleyip iyice karistirarak pisirin…
Muhallebi kivamina gelince ocaktan alin….
Su iel islattigimiz kaliba tatliyi dökün, buzdolabina kaldirin….
Servis yaparken servis tabagina ters cevirin, tarcin ve ceviz ile süsleyin…
Afiyet olsun….
ellerine sağlık hatcem..Kağan çok seviyor bende sürekli yaparım bu tatlıdan ..irmik tatlisi okadar cok lezzetli oluyoki denemeyenler mutlaka denemeniz lazim diyorum tabağımı uzatıyorum :) en büyük dilim lütfen diyorum
YanıtlaSilellerine sağlık canım. çok severim bu tatlıyı. benim ölçüm de 1 e 1 dir. tam tutuyor bu ölçüyle.
YanıtlaSilher dönemin vazgeçilmez lezzeti bende böyle bol tarçınlı cevizli severim
YanıtlaSilellerinize sağlık
Hacerim canim sagolasin tatlim, bende cok severim irmik tatlisini hem cok ta hafif oluyor....Tabak senin canim benim....:)))
YanıtlaSilYadigar cim sagolasin canim, evet aynen canim tam tutuyor.....
YanıtlaSilSarimutfak Hande cok tesekkür ediyorum size....Tarcin ve ceviz girdigi her yeri cok lezzetli yapiyor....
YanıtlaSilNefis bir tatlı olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilElif cim sagolasin canim benim, benden de sana sevgiler tatlim....
YanıtlaSilçocukluğumun tatlısı diyebilirim neredeyse annem her bittiğinde yapardı ne çok sever yerdik...ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBirsence canim cok tesekkür ediyorum, cocuklugumda bizde cok severdik.....
YanıtlaSilmiss ellerine sağlık paylaşımların bol olsun inşallah sevgiler;))
YanıtlaSilHersey Tadinda cok tesekkür ediyorum canim, insallah senin de paylasimlarin bol olur...Cok tesekkür ediyorum, sevgilerimle...
YanıtlaSil