Malzemeler
2 kabak
Yarim su bardagi beyaz peynir
Dereotu
Kasar rendesi
Pul biber
Besamel Sos Malzemesi
1 tatli kasigi un
1 tatli kasigi tereyagi
Yarim su bardagi süt
Karabiber, tuz
Yapilisi
Teryagini eritin, unu ekleyin pembelesinceye kadar kavurun…
Sütü yavasca ekleyin, karistirin…
Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra kisa bir süre pisirin ve ocaktan alin…
Bir tencerede su kaynatin, kabaklarin kabuklarini kaziyin…
Uzunlamasina bir kapak seklinde kesin icini tatli kasigi yardimiyla biraz oyun…
Ve kaynayan suda kabaklari yaklasik 10 dk. haslayin…
Haslandiktan sonra bir kenara alin süzülmeleri icin bekleyin…
Daha sonra yaglanmis tepsiye alin…
Beyaz peynir ve dereotu karisimini kabaklarin icine doldurun üzerlerine besamel sosu dökün…
Kasar peyniri ve pul biber de serpin….
Önceden isitilmis 180° firinda yaklasik 30 dk üzerleri kizarana kadar pisirin…
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloguma hosgeldiniz....Sizin degerli yorumlariniz benim icin cok önemli, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum....