27 Eylül 2010 Pazartesi
KANDiL SiMiDi
Malzemeler
4 bardak un
1 paket toz maya
1 kahve kasigi tuz
200 gr margarin
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
4 corba kasigi su
Üzeri icin
1 yumurtanin beyazi
1 su bardagi su
susam
Yapilisi
Bir kapta un, margarin, maya, yumurta, seker ve tuzu koyun....
4 corba kasigi suyu da ekleyip karistirin...
Sert hamur olacak, tezgahin üzerine alip yumusayana kadar yogurun...
Uzunca bir rulo yapin, 11 esit parcaya kesin...
Her kücük parcayi elinizle yuvarlayarak uzun cubuklar seklinde rulo yapin...
Simitlerin üzerleri icin ayri bir kaba 1 yumurtanin beyazi ve bir bardak su koyun ve cirpin...
Rulo seklindeki hamurlari kivirip iki ucunu birlestirin, simit sekli verin...
Her simidi önce yumurtali su karisimina, daha sonrada susama batirin....
Yagli kagit koydugunuz tepsiye hepsini teker teker bu islemden gecirip dizin...
Önceden istilmis 180° firinda, yaklasik 25 dk pisirin....
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hımmm süper görünüyor yanına taze demlenmiş bir fincan cayda olsa daha süper olur kanımca ;) ellerine sağlık mutfakların sultanı...
YanıtlaSilSagolasin Hacer cim...
YanıtlaSilCaysiz olmaz zaten :))