Hatice Bekyigit
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google

8 Kasım 2013 Cuma

KARiDES GÜVEC


Malzemeler

500 gr karides
Tereyag
2 dis sarimsak
Pulbiber, tuz

Yapilisi

Karidesleri haslayin yada haslanmis karides alin…
Bir tavaya tereyagi alin, karidesleri ekleyin…
Renkleri hafif kizarana kadar kavurun…
Rendelenmis sarimsaklari, pul biberi ve tuzunu ekleyin 1-2 dk daha kavurun ocaktan alin…
Tek kisilik güveclere karidesleri alin 5 – 10 dk kadar firinlayin…
Firindan cikaracaginiza yakin kasar rendesi serpin üzerine…
Afiyet olsun….




TAVUK CiGERi


Malzemeler 
500 gr. tavuk cigeri 

2 sogan
Tuz, karabiber
Yapilisi

Cigerleri bir saat kadar tuzlu suda bekletin ve kusbasi dograyin…
Bir tencereye cigerleri alin suyunu birakip cekinceye kadar kavurun…
Suyunu cektikten sonra piyazlik dogradiginiz soganlari icine ekleyin… 
Yaklasik 30 dk kadar kavurun, en son baharatlarini ekleyin… 

Afiyet olsun…

6 Kasım 2013 Çarşamba

BADEMLi CiKOLATALI KURABiYE



Malzemeler

4 su bardagi un
1 su bardagi seker
1 cay bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta
1 cay bardagi siviyag
100 gr. margarin
1 su bardagi parca badem
Yarim su bardagi cikolata parcalari

Yapilisi

Badem haric tüm malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edin...
Elde istediginiz boyutta yuvarlayin, ben ceviz büyüklügünde yaptim...
Bademe bulayin...
Yaglanmis tepsiye dizin...
Önceden isitilmis firinda 180 derecede 30 dk pisirin...
Afiyet olsun...


MEKSiKA FASÜLYESi SALATASI




Malzemeler

2 su bardagi haslanmis meksika fasülyesi
1 su bardagi kornison
1 su bardagi haslanmis misir
1 su bardagi haslanmis bezelye
2 yesil sogan
1 kirmizi biber
1 cay bardagi zeytinyag
1 limon suyu
1 cay kasigi tuz

Yapilisi

Kornisonlari ve soganlari kücük kücük dograyin…
Bir kaba tüm malzemeleri alin…
Baska bir kapta limon suyu, zeytinyag ve tuzu karistirarak sosu hazirlayin…
Salatanin üzerine sosu dökün ve iyice karistirin…
Afiyet  olsun…

ARMUT RECELi



Malzemeler


500 gr armut
400 gr seker
1 yemek kasigi limon suyu
1 cay kasigi tereyag


Yapilisi


Armutlari yikayip soyun, istediginiz sekilde dilimleyin ve tenceereye alin…
Üzerine sekeri dökün ve 1 – 2 saat bekletin…
Daha sonra ocagi acin koyulasincaya kadar kaynatin…
En son tereyag ve limon suyunu ekleyin, biraz daha kaynatin ve ocaktan alin…
Afiyet olsun....