30 Mart 2012 Cuma
CEViZLi PORTAKALLI KEK
Malzemeler
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi seker
1 su bardagi ilik süt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardagi un
1 portakal ( rendesi ve suyu )
Ceviz, cikolata parcalari
Yapilisi
Süt, seker, yag, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayi bir kaba alip iyice cirpin....
Daha sonra azar azar unu ve cevizi ilave edin sonrada cikolata parcalarini ekleyin...
Portakal suyunu ve kabugunun rendesini de ekleyerek karistirin….
Kek kalibina bu karisimi dökün…
Önceden isitilmis 180° firinda 40 dk kadar pisirin...
Afiyet olsun...
21 Mart 2012 Çarşamba
FIRINDA KARNABAHAR TAVA
Malzemeler
1 karnabahar
2 patates
1 sogan
2 dis sarimsak
1 su bardagi bezelye
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi domates salcasi
Zeytinyag
Tuz, kara biber, pul biber
2 sivri biber
Yapilisi
Karnabahari ayirin, sogani dograyin, patatesleri de küp seklinde dograyin….
Firin tepsisine malzemeleri dökün, tepsinin üzerini yagli kagit ile kaplayin alüminyum folyo sarin…
Önceden isitilmis 180° firinda yumusayana kadar pisirin…
Pistikten sonra üzerini acin 10 dk kadar kizartin…
Afiyet olsun…
1 karnabahar
2 patates
1 sogan
2 dis sarimsak
1 su bardagi bezelye
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi domates salcasi
Zeytinyag
Tuz, kara biber, pul biber
2 sivri biber
Yapilisi
Karnabahari ayirin, sogani dograyin, patatesleri de küp seklinde dograyin….
Firin tepsisine malzemeleri dökün, tepsinin üzerini yagli kagit ile kaplayin alüminyum folyo sarin…
Önceden isitilmis 180° firinda yumusayana kadar pisirin…
Pistikten sonra üzerini acin 10 dk kadar kizartin…
Afiyet olsun…
19 Mart 2012 Pazartesi
FIRINDA MANTARLI PATATES
Malzemeler
4 patates
400 gr mantar
1 sogan
3 yemek kasigi zeytinyag
1 yemek kasigi tereyag
Kasar rendesi
Tuz, kirmizi toz biber, kekik
Yapilisi
Soganlari patatesleri dilimleyin, bir tavaya alin yagini tuzunu ekleyin kavurun…
Daha sonra patates ve soganlari bir tepsiye alin, mantarlari üzerine dizin…
Mantarlarin üzerine tereyag parcalari ekleyin…
Önceden isitilmis 200° firinda 30 dk. pisirin…
Firindan alip üzerlerine kasar rendesi serpin, tekrar firina alin 5 dk sonra cikarin…
Afiyet olsun…
4 patates
400 gr mantar
1 sogan
3 yemek kasigi zeytinyag
1 yemek kasigi tereyag
Kasar rendesi
Tuz, kirmizi toz biber, kekik
Yapilisi
Soganlari patatesleri dilimleyin, bir tavaya alin yagini tuzunu ekleyin kavurun…
Daha sonra patates ve soganlari bir tepsiye alin, mantarlari üzerine dizin…
Mantarlarin üzerine tereyag parcalari ekleyin…
Önceden isitilmis 200° firinda 30 dk. pisirin…
Firindan alip üzerlerine kasar rendesi serpin, tekrar firina alin 5 dk sonra cikarin…
Afiyet olsun…
12 Mart 2012 Pazartesi
ELMALI KURABiYE
Malzemeler
125 gr tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış )
2,5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
iç Malzemeleri
2 büyük elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeleyin...
2 yemek kaşığı tozşeker ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin...
Sonra ceviz ve tarçını ekleyin karıştırın soğumaya bırakın...
Hamuru için büyük bir kaba tereyağ, yumurta, nişasta, şeker, kabartma tozu, vanilya ekleyin...
2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın...
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun...
Sonra küçük parçalar alarak ne ince ne kalın olmayacak şekilde merdane ile açın...
Elmalı harcı arasına koyun ve istediğiniz gibi şekillendirin...
Yağlı kağıt serili tepsiye hepsini dizin...
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar 20 - 25 dk civarı pişirin...
Afiyet olsun...
125 gr tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış )
2,5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
iç Malzemeleri
2 büyük elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeleyin...
2 yemek kaşığı tozşeker ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin...
Sonra ceviz ve tarçını ekleyin karıştırın soğumaya bırakın...
Hamuru için büyük bir kaba tereyağ, yumurta, nişasta, şeker, kabartma tozu, vanilya ekleyin...
2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın...
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun...
Sonra küçük parçalar alarak ne ince ne kalın olmayacak şekilde merdane ile açın...
Elmalı harcı arasına koyun ve istediğiniz gibi şekillendirin...
Yağlı kağıt serili tepsiye hepsini dizin...
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar 20 - 25 dk civarı pişirin...
Afiyet olsun...
9 Mart 2012 Cuma
CiKOLATALI KOLAY MUS
Malzemeler
200 gr bitter
400 ml krema
1,5 corba kasigi pudra sekeri
1 paket vanilya
2 muz
2 corba kasigi damla cikolata
Badem yada ceviz parcalari
Yapilisi
Cikolatayi eritin…
Kremayi bir kaba alin, pudra sekeri ve vanilya ekleyin katilasincaya kadar cirpin…
Erimis cikolatayi ve damla cikolatayi da ekleyin karistirin…
Kaselere karisimin yarisini dökün, muzlari dizin…
Badem yada ceviz parcalarini serpistirin…
Kalan kremayi da üzerine dökün, en üstüde muz ve badem ceviz ile süsleyin…
Sogumaya birakin…
Afiyet olsun….
200 gr bitter
400 ml krema
1,5 corba kasigi pudra sekeri
1 paket vanilya
2 muz
2 corba kasigi damla cikolata
Badem yada ceviz parcalari
Yapilisi
Cikolatayi eritin…
Kremayi bir kaba alin, pudra sekeri ve vanilya ekleyin katilasincaya kadar cirpin…
Erimis cikolatayi ve damla cikolatayi da ekleyin karistirin…
Kaselere karisimin yarisini dökün, muzlari dizin…
Badem yada ceviz parcalarini serpistirin…
Kalan kremayi da üzerine dökün, en üstüde muz ve badem ceviz ile süsleyin…
Sogumaya birakin…
Afiyet olsun….
6 Mart 2012 Salı
SEBZELi KEK
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardagi yogurt
2 su bardagi un
1 su bardagi zeytinyag
1 kabak
2 havuc
3 taze sogan
1 paket kabartma tozu
Maydanoz
Brokoli
Ispanak
Yapilisi
Kabak ve havucu rendeleyin, diger sebzeleri minik minik dograyin....
Malzemelerin hepsini bir kaba alarak karistirin, dilerseniz beyaz peynir de ekleyebilirsiniz…
Kek kalibina bu karisimi dökün…
Önceden isitilmis 180° firinda 40 dk pisirin…
Afiyet olsun…
5 Mart 2012 Pazartesi
FIRINDA KARNABAHAR
Malzemeler
1 karnabahar
1 corba kasigi siviyag
2 yumurta
2 yemek kasigi galeta unu
Yogurt
Sarimsak
Tuz, karabiber, kirmizi biber
Yapilisi
Tek tek ayirdiginiz karnabaharlari buharda 15 dk kadar pisirin…
Yumurta, yag, galeta unu, tuz ve karabiberi bir kapta karistirin…
Karnabaharlari bu karisima iyice bulayin, yaglanmis tepsiye dizin…
Önceden isitilmis 180° firinda üzerleri kizarana kadar yaklasik 40 dk kadar pisirin…
Pistikten sonra tabaga alin, üzerine sarimsakli yogurt ve kirmizi biberli yag dökün…
Afiyet olsun….
1 karnabahar
1 corba kasigi siviyag
2 yumurta
2 yemek kasigi galeta unu
Yogurt
Sarimsak
Tuz, karabiber, kirmizi biber
Yapilisi
Tek tek ayirdiginiz karnabaharlari buharda 15 dk kadar pisirin…
Yumurta, yag, galeta unu, tuz ve karabiberi bir kapta karistirin…
Karnabaharlari bu karisima iyice bulayin, yaglanmis tepsiye dizin…
Önceden isitilmis 180° firinda üzerleri kizarana kadar yaklasik 40 dk kadar pisirin…
Pistikten sonra tabaga alin, üzerine sarimsakli yogurt ve kirmizi biberli yag dökün…
Afiyet olsun….
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)